Matematik

Areal

03. april 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har vedhæftet en opgave. Jeg har ikke skrevet tekst eller noget men bare mellemregning og resultat.. Syntes bare det virker alt for enkelt at gøre det sådan? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt. Der skal parentes omkring hele funktionen under integraltegnet.


Svar #2
03. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af lartpourlart (Slettet)

Du har gjort det helt korrekt... Du kender grænserne x=0 og x=2, og du kender f(x). Metoden du har brugt er helt korrekt. Hvis du vil gøre det uden hjælpemidler, så kan du gøre sådan:

f(x)=1,5x2-4x+3

1) du finder stamfunktionen:

F(x)=0,5x3-2x2+3x (+k er ikke nødvendig i denne sammenhæng --> altså når man bestemmer arealet).

2) så siger du: F(b)-F(a)=A

3) A=(0,5*23-2*22+3*2)-(0,5*02-2*02+3*0)=2

Men dette ved du sikkert godt. Din metode er korrekt - og hvis det er med hjælpemidler, så har du besvaret denne opgave tilstrækkeligt.


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.