Matematik

Rumfang

05. april 2014 af jk70009 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Kassen her til højre har en kvardratisk grundflade med siden 5 dm. 

Kassens højde er 1,5 m. Find kassens rumfang i liter.

En dag er der 200 liter i kassen. 

Hvor højt sår vandet i kassen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af 123434 (Slettet)

5dm

1,5m=15dm

1l=1dm^3

200l=15dm*5dm*x

x=2,66dm


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at kassens rumfang er

      V = A·h

hvor A er grundfladens areal, og h er kassens højde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Dine resultater er forkert. Kassen har en kvadratisk grundflade, hvis areal er A = (5dm)2 = 25dm2 . Hvor mængden af vand i kassen er givet, skal man så isolere højden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2014 af 123434 (Slettet)

Bund:5dm*5dm=25dm^2

V=1,5dm*25dm^2=37,5dm^3=37 liter


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt. Den fulde kasses højde er h = 1,5 m = 15 dm , så hele kassens rumfang er

        V = A·h = 25 dm2·15 dm = 375 dm3 = 375 L


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2014 af bjerg11 (Slettet)

1- og 2opg. 

s = 5 dm

h = 1,5 m = 15 dm 

Grundfladen = s * s = s^2

Volumen = s^2 * h 

h = V / s^2 

-

1.opg.

l.  V = 15 dm * 25 dm^2 = 375liter 

-

2.opg.

l.  200 l = h * grundflade

ll. 200 l = h * 25dm^2  

lll. 200 L / 25 dm^2 = h  => h = 8 dm 

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit sidste resultat for højden er 10 gange for stort. Bemærk, at grundfladens areal måles i dm2 .

        h = 200L/25dm2 = 200dm3/25dm2 = (200/25) dm = 8 dm = 0,8 m.

(Resultatet i #6 blev efterfølgende redigeret).


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2014 af Krabasken (Slettet)

Kassens V = 5 * 5 * 15 = 375 l

-------------

5 * 5 * x = 200

Isoler x (dm)

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad har det lige med opgaven at gøre?  (Det blev så rettet efterfølgende).


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.