Kemi

pH-værdier for dummies... Og andet i den dur...

06. april 2014 af 19932014 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det her emne er absolut ikke min kop te, jeg er helt lost, og bogen mangler virkelig nogle konkrete eksempler til at forklare hvilke formler osv. jeg skal anvende...

Så lidt hjælp til den "stakkels" ikke-kemi forstående fjernstudielev... Tak (:

121

Beregn pH i 0,0072 M HNO3

122

Hvad er (OH-) i 0,0040 M NaOH? Beregn dernæst (H3O+) og pH. Beregn pH i 0,0040 M Ba(OH)2

123

En opløsnings pH-værdi er lig med 1,26. Beregn (H3O+) og (OH-)

124

I en shampoo angiver varedeklarationen, at pH er 4,7. Beregn (H3O+) og (OH-). Er shampooen sur eller basisk?


- det jeg søger er nogle gode forklaringer, har helt styr på hvad det vil sige at noget er en syre, andet en base og noget neutralt, emfolytter osv.... Men det er regnemetoderne der helt har fået mig til at stige af.

Jeg takker og bukker på forhånd...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af ioxer (Slettet)

Denne side er guld værd. Jeg brugte den under hele 1. semesters medicin :)

http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/formelsamling/formelsamling%20syrer%20og%20baser.htm


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2014 af mathon

121

HNO3 er en stærk syre
hvorfor
                         \left [ H_3O^+ \right ]=\left [ HNO_3 \right ] =0,0072

                         pH=-\log\left [ H_3O^+ \right ]=-\log\left [ 0,0072 \right ]                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2014 af mathon

122

NaOH er en stærk base
hvorfor
                         \left [ OH^- \right ]=\left [ NaOH \right ] =0,0040\; M

                         pOH=-\log\left [ OH^- \right ]=-\log\left ( 0,0040 \right )  

ved 25°c
                        pH=14-pOH


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2014 af khol (Slettet)

122

I en 0,0040 M opløsning af NaOH er Na+ og OH- fuldt dissocierede, hvilket betyder at [NaOH] = [OH-]

pH = 14 - pOH

0.0040 M Ba(OH)2 dissocieres også fuldt, men husk at der opløses dobbelt så meget OH- i dette tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2014 af Heptan

#4 [NaOH] = 0
c(NaOH) = [OH-] = [Na+]


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2014 af khol (Slettet)

...den formelle koncentration af NaOH = [OH-]


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2014 af mathon

123

Ved 25°C
                      pOH=14-pH=14-1,26=12,74

                      \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}

                      \left [ OH^- \right ]=10^{-pOH}


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2014 af mathon

124
          Metode som i 123


Svar #9
09. april 2014 af 19932014 (Slettet)

- mange tak allesammen, dette er noteret til mit eget "formel hæfte" (:

Rigtig meget mange tak (:


Skriv et svar til: pH-værdier for dummies... Og andet i den dur...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.