Matematik

Hjælp mig med at finde højden.

06. april 2014 af Gxxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave hvor jeg skal finde højden af en trkant og jeg har regnet siderne og vinklerne ud. A=35 B=103 C=42 og a= 1,77 b=3 c=2,06 men nu kan jeg ikke komme videre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af mathon

                  h_a,\; h_b\; eller\; h_c\; \; ?


Svar #2
06. april 2014 af Gxxx (Slettet)

hb :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Du skal først og fremmest lave en tegning af trekanten med højden. Den behøver ikke at være nøjagtig. Find vinklerne i trekanten ved brug af cosinusrelationerne. Af tegningen kan du nu se at højden sammen med en af siderne udgør en retvinklet trekant, hvor du kender en side og 2 vinkler. Brug reglerne for trigonometriske funktioner i en retvinklet trekant til at finde højden. Præcis hvilken vinkler og sider du skal bruge er afhængig af hvilken højde, det drejer sig om.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2014 af mathon

                       h_b=c\cdot \sin(A)=a\cdot \sin(C)


Skriv et svar til: Hjælp mig med at finde højden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.