Matematik

En mand løber en cooper test

07. april 2014 af Snøvsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg håber nogle er i stand til at hjælp

En Coopertest er en simpel måde at finde en persons kondital på. Testen går ud på at løbe
så lang en distance som muligt på 12 minutter.


Distance (meter) 2300 2500 2700 2900 3100 3300 3500 3700
Kondital                   40      45      49      54      58     62      67     71

Tabellen viser sammenhængen mellem distancen og konditallet for mænd. Denne
sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved
K = ax + b ,
hvor K er konditallet, og x (målt i meter) er den distance, manden kan løbe.
a) Bestem tallene a og b.
En mand gennemfører en Coopertest. Efter nogle måneders træning gennemfører han
testen igen. Han kan nu løbe 450 meter længere end ved den første test.
b) Hvor meget er hans kondital steget?

Jeg finder a og b via statslist uden problemer. a= 0,022 og b= -10,3.

Det er b jeg har problemer med. Jeg sætter det ind i ligningen  ax + b, således: 0.022*450 + -10,4, og får derved 0,4- Det kan jo ikke passe. Når jeg sætter dem i parentes: 0,022*(450-10.3) får jeg det til 9,6, men det tal virker meget voldsomt? Er ved at være forvirret, håber nogle kan kaste lys over mysteriet :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af peter lind

Hvorfor skulle øgninge på  9,6 af konditallet virke noget voldsomt ?

Først gang løber manden x meter og får konditallet 0,022*x-10,3

Anden gang løbe manden x+450m og får konditallet 0,022*(x+450) - 10,3

Træk det fra hinanden og du har øgningen i konditallet


Skriv et svar til: En mand løber en cooper test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.