Kemi

koncentration beregning haster

07. april 2014 af Lillozz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lioresal® oral opløsning indeholder 1 mg/ml baclofen som lægemiddelstof.

Beregn koncentrationen af baclofen (Mw = 213,66 g/mol) i procent (%; masse/volumen) samt den molære koncentration (mol/l og mmol/l)

Jeg har regnet koncentration til at være 4,68 * 10-3 mol/L, og det er det samme som 4,68*10-3 mmol/L

Men hvordan regner jeg koncentration i procent? Nu står der masse/volumen.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af kuerten15

Koncentrationen i %-masse/volumen er: g/mL.

Du skal altså konvertere den molære koncentration, mol/L, til g/mL:

mol/L * g/mol * 1 L/1000 mL.


Svar #2
07. april 2014 af Lillozz (Slettet)

Jeg får det til 4,68·10-3  mol/L·213,66 g/mol·(1 L)/(1000 mL)=0,0009999288·g/mL

Hvorfor skal jeg gange det med 1L/1000 mL ?

Skal jeg så gange med 100? dvs. 9,9*10-4 g/mL *100=0,1 %


Skriv et svar til: koncentration beregning haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.