Matematik

Hvordan løser man dette

08. april 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Med hvor mange procent vokser y-værdierne når x-værdierne øges til det dobbelte.

x var 139,48....? 

skal man bare sætte det x i 2? altså 139,48+139,48


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af JG0005 (Slettet)

jaaa. du skal nok starte med at skrive hele funktionen før vi kan hjælpe dig:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2014 af SuneChr

Det kommer an på forskriften.
y  =  ..............


Svar #3
08. april 2014 af HFNU (Slettet)

X- værdien for y= 10.000 jeg skulle bestemme x-værdien?.. X =139.48 i sidste stykke

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er vist en forlængelse af denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1466421 , der drejer sig om en potensfunktion af formen

      y = f(x) = 71,69 · x1,16

Man skal så beregne

      (f(2x) - f(x)) / f(x) = 21,16 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

I øvrigt var x ikke 139,48 fra den anden opgave.


Svar #6
08. april 2014 af HFNU (Slettet)

Hvad er x så???det forstår jeg ikke ...

Svar #7
08. april 2014 af HFNU (Slettet)

Når så man skal sige 2^1,16-1? Hvorfor skal man trække en fra?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2014 af SuneChr

\frac{\beta -\alpha }{\alpha }=\frac{\beta }{\alpha }-\frac{\alpha }{\alpha }=\frac{\beta }{\alpha }-1           (se sidste linje i # 4)


Svar #9
09. april 2014 af HFNU (Slettet)

jeg forstår ikke svar 4 desværre:(


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. april 2014 af SuneChr

For  f (2x)  skal man indsætte (2x) hvor der før stod x. Derefter benytter man potensreglen (ab)n = anbn og finder, at    f (2x) = 21,16· f (x)
Ved forkortning af  f (x) ses det hele at passe.


Svar #11
09. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok ;) men forstår ikke hvorfor det andet er forkert? X=139,48. Jeg troede jeg heaved girt det jeg skulle gøre??

Svar #12
09. april 2014 af HFNU (Slettet)

Mener at jeg troede jeg havde regnet den rigtig ud...

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. april 2014 af SuneChr

For at få stigningen i % skal du udregne
100%·(21,16 - 1) = ............%
Dermed er besvarelsen færdig.


Svar #14
09. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok;)) tak men tænker på den anden opgave - hvor jeg fik af vide at x ikke 139,48. Det er det? Jeg kan godt formulerer den igen, men nogle der kan fortælle mig hvad jeg så gør forkert?

Svar #15
09. april 2014 af HFNU (Slettet)

Har fundet svaret på den anden tråd:) mange tak for hjælpen;))

Skriv et svar til: Hvordan løser man dette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.