Fysik

Energi

10. april 2014 af larsen148 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg sidder og ruder med en opgave som lyder:

En lastbil ladet med sprængstof vejer 53 tons og er på vej direkte mod RoskildeDomkirke. Heldigvis lykkes det Superman på blot 7,4 m at bremse lastbilen bed, så den står stille. Superman har på dette stykke i gennemsnit påvirket lastbilen med en kraft på 5,97*10^6 N

a) Bergn det arbejde, som Superman udfører på lastbilen

b) Hvor stor var lastbilens hastighed lige inden den søtte på Superman

Jeg har haft lidt bøvl med den, og vil sætte stor pris på noget hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2014 af mathon

a)        
        A = |Fs| = F · s · | cos(180°) | = F · s · |-1| = (5,97·106 N) · (7,4 m)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2014 af mathon

b)       

                         \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=A
                         v=\sqrt{\frac{2\cdot A}{m}}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.