Fysik

trykket som funktion af den reciprokke værdi af volumenet

15. april 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med at forstå dette spørgsmål korrekt:

Hvorfor skulle måledata ligge på en ret linje gennem (0,0) ifølge Boyle-Mariottes lov når trykket plottes som funktion af den reciprokke værdi af volumenet? Vis ved at omskrive Boyle-Mariottes lov til en regneforskrift for tryk som funktion af volumenet.

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skriver denne funktion op. Jeg har 10 forskellige måleresultater som danner en let buet linje.

Og jeg ved at Boyle-Mariottes lov lyder: p\cdot V=k

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når        p · V = k , gælder der jo

        p = k · (1/V)

dvs. p er en lineær funktion af (1/V) , hvis graf går gennem (0,0) .


Svar #2
15. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Mange tak!

Så den reciprokke funktion vil ''bare'' sige at sige 1 over noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den reciprokke værdi af en størrelse a er 1/a .


Skriv et svar til: trykket som funktion af den reciprokke værdi af volumenet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.