Matematik

Hvor mange liter vand kan vandbeholderen rumme

21. april 2014 af Karlse - Niveau: 7. klasse

Det er en cylinderformet figur som er 2m på diameteren og længen er 10m og jeg skal finde us af hvor meget liter vand den kan rumme. Det ville være super nice hvis i kunne hjælpe mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn rumfanget af en cylinder med den angivne diameter, og benyt længden som højden i cylinderen.


Svar #2
21. april 2014 af Karlse

Altså 1•1•10•3,14=31,,4.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, og overvej så, hvad enheden er, og omregn det så til liter.


Svar #4
21. april 2014 af Karlse

Så har benynttet 1=10dm og 10 m= 100dm Og efter har jeg regnet der således 3,14•10•10•100= 31.400 Då den kan rumme 31.400L

Svar #5
21. april 2014 af Karlse

Er det ikke sådan

Svar #6
21. april 2014 af Karlse

Jeg vil bare lige være sikker

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er korrekt.


Svar #8
21. april 2014 af Karlse

Tak, for at jeg lige kunne være sikker

Skriv et svar til: Hvor mange liter vand kan vandbeholderen rumme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.