Matematik

Please hjælp mig med at finde fordoblingskonstanten

25. april 2014 af Mart96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Så min eks­po­nen­ti­al­funk­ti­on ser sådan her ud: 

 y = 1,04 * 2,098^x 

Hvordan er det nu man udregner fordoblingskonstanten i forhold til sin funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

For en eksponentialfunktion    f(x) = b · ax    findes fordoblingskonstanten som

        X2 = log(2) / log(a)


Svar #2
25. april 2014 af Mart96 (Slettet)

Okay, men hvordan ville det så være gjort ud fra den funktion jeg har? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt den aktuelle værdi for a og regn færdig.


Skriv et svar til: Please hjælp mig med at finde fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.