Kemi

Beregning af koncentration

26. april 2014 af hansi64 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder; 

Beregn koncentrationen af bezen i jordprøven. Resultatet skal angives i mg/kg jord. 

Jeg ved at der ekstraheres 50 g jord med 20 mL pentan. Derudover kender man koncentrationen af bezen på 0,019 mM i pentanfasen.

Jeg har prøvet selv at regne dette ud, men er dog i tvivl om jeg har gjort det rigtigt, mit forslag vil være; Jeg starter med at finde stofmængden, n. Jeg har omskrevet dette først. 0,00019 M * 0,02 L = 3,8*10-7 mol. Jeg beregner så koncentrationen af jordprøven som stofmængden pr kg jord.

3,8*10-7 mol/0,05 kg = 0,000008 mol/kg 

Jeg indsætter nu værdierne i m = M * n  , jeg bruger stofmængden af benzen  

0,000008 mol/kg * 78,11 g/mol = 0.000625 g/kg --> 0,625 mg/kg

Kan dette passe ?? er meget i tvivl om dette.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af khol (Slettet)

Disse beregninger er lavet ud fra den antagelse at al benzen overgår fra jordprøven til pentanfasen, men hvis I ikke har fået angivet andet, må du jo gå ud fra dette.

Du skriver 0,019 mM et sted og 0,00019 M et andet, men disse værdier er ikke ens (0,019 mM = 0,000019 M.

Pas desuden på med at afrunde små værdier før du har fået resultatet.


Skriv et svar til: Beregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.