Matematik

Mat - rente

29. april 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 8. klasse

P = a\frac{\frac{}{}}{}12 + t * 0,1

P = samlede pris i kr.

a = årlig abbonement

t = månedlig samtaletid i min (I dette tilfælde snakkes der i 1200 minutter i april måned)

Hvordan løser jeg opgaven? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2014 af 123434 (Slettet)

Du skal kende a

a=800kr(det siger vi bare)

t=1200min

P=800kr/12*1200*0,1=8000kr


Svar #2
29. april 2014 af Egofaciens (Slettet)

hov a var vidst 360..

så:

360/12*1200*0,1=3600


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2014 af 123434 (Slettet)

2#

Helt rigtig


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2014 af SuneChr

Opgaven har ikke noget med rente at gøre, men handler vel om en telefonregning.
# 1  Jeg er nu glad for, at jeg ikke skal betale den telefonregning.
# 0  ser ud til, at samtaleprisen alene er 10 øre/min og det faste abonnement er a kr pr år og a/12 pr måned.
Samlet regning P(t) pr. måned:
P(t)  =  0,1·t + a/12
hvor t er det talte antal minutter i en måned


Skriv et svar til: Mat - rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.