Matematik

Skæring af to linjer (parameterfremstilling)

30. april 2014 af madskr (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er linjen m givet ved parameterfremstillingen
m: x=3t

     y=-1-1/2t

n: x=7-t

     y=-70-6t

4) Beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem m og n.

Meget hjælp tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af mathon

skal nok være

I et koordinatsystem er linjen m givet ved parameterfremstillingen
m: x=3t

     y = -1- (1/2)x


Svar #2
30. april 2014 af madskr (Slettet)

Jeps, min fejl :-)

Men det er nu stadigvæk t :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Omsæt de to parameterfremstillinger til ligninger:

m:

x=3t => t=x/3

Dette indsættes i udtrykket for y:

y=-1-(1/2)*(x/3) <=>

y=-x/6 - 1

Gør det samme for n. Du sætter så de to udtryk for y lig med hinanden og løser ligningen for at finde x-koordinaten til skæringspunktet. Denne sætter du så ind i en af ligningerne for m eller n for at finde den tilhørende y-værdi.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2014 af PeterValberg

se eventuelt [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. april 2014 af madskr (Slettet)

Tak for svar :-)

Skriv et svar til: Skæring af to linjer (parameterfremstilling)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.