Matematik

Differentialkvotient - Find X-koordinaterne

30. april 2014 af Esterificering (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x-\frac{1}{2x}

Bestem x koordinaterne til de punkter hvor tangenten har en hældning på 3

Jeg har gjort følgende:

f'(x)=\frac{1}{2x^2}+1

f'(3)=\frac{1}{2\cdot 3^2}+1 = \frac{19}{18}

x_{0}=\pm \frac{19}{18}

Er dette korrekt ? og er det, dét der bliver spurgt om ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2014 af SuneChr

Nej, du skal løse ligningen
f '(x)  =  3


Svar #2
30. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Jeg er ikke helt med? har jeg ikke gjort det ved at indsætte 3 i f'(x) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2014 af SuneChr

Nej, det du har gjort, er, at have fundet tangenthældningen i (3 ; f (3))
Du skal finde det eller de x, for hvilke hældningen i punktet/punkterne er 3.


Svar #4
30. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Altså:

3 =\frac{1}{2x^2}+1 

\Leftrightarrow x=\pm \frac{1}{2} 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2014 af SuneChr

# 4
Ja, så må alle være tilfredse.


Svar #6
30. april 2014 af Esterificering (Slettet)

Jeg siger mange tak Sune!


Skriv et svar til: Differentialkvotient - Find X-koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.