Matematik

Rumfang

01. maj 2014 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nu spørger jeg måske lidt dumt, men jeg skal regne rumfanget ud på en cylinder.

h = 115,3 mm altså 11,53 cm

r = 33,15 mm altså 3,315 cm

Hvis jeg sætter dem ind på lommeregnerne giver begge resultater (altså med cm og mm) samme resultat (398,06), jeg forstår ikke helt hvorfor resultatet bliver det samme og hvad jeg skal skrive bag mit reultat.. Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af mathon


               V=h\cdot \pi \cdot r^2=\left ( 115,3\; mm \right )\cdot \pi \cdot \left (33,15\; mm \right )^2=398057,90\; mm^3

               V=h\cdot \pi \cdot r^2=\left ( 11,53\; cm \right )\cdot \pi \cdot \left (3,315\; cm \right )^2=398,05790\; cm^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Resultaterne kan da ikke blive det samme. Rumfangets talværdi i mm3 er 1000 gange større end rumfangets talværdi i cm3 .

        V = π·r2·h = π·3,3152·11,53 cm3 = 398,06 cm3 .


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.