Fysik

Bevis ​v2 = 2 * g * s ved at kombinere 2 andre formler ..

01. maj 2014 af blobbi (Slettet) - Niveau: B-niveau

v2 = 2 * g * s 

Bevis denne formel ved at kombinere formlerne: 

s = ½ * g * t2

v = g * t 

Kom eventuelt med andre forslag til, hvordan man kan måle hastigheder såvel i fysiklokalet som i verden udenfor

Nogen der kan hjælpe mig?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af mathon

detaljer:
                  De kinematiske ligninger
                  er bl.a.:

                               a=\frac{v-v_o}{t}\; \Leftrightarrow \; \; at=\left ( v-v_o \right )

                  og
                               \Delta s=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2+v_o\cdot t        som multipliceret med 2a
                 giver
                               2\cdot a\cdot \Delta s=\left (a\cdot t \right )^2+2v_o\cdot \left (a\cdot t \right )       som ved indsættelse for a\cdot t
                 giver
                               2\cdot a\cdot \Delta s=(v-v_o)\cdot(v-v_o) +2v_o\cdot (v-v_o)

                               2\cdot a\cdot \Delta s=(v-v_o)\cdot(v-v_o+2v_o )=(v-v_o)\cdot(v+v_o )=v^2-{v_{o}}^{2}

                               2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_{o}}^{2}

                              


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at se på udtrykket

         v2 = (gt)2 = g2·t2

og se, hvordan det kan fremkomme af udtrykket for s. Har du ikke prøvet selv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2014 af mathon

som for
                   a=g\; \; \; \; \; og\; \; \; \; \;v_o=0
giver:
                  2\cdot g\cdot \Delta s=v^2

                  


Svar #4
01. maj 2014 af blobbi (Slettet)

Hvad er det du laver mathon? jeg skal bevise formel v2 = 2 * g * s 

Jo jeg har Andersen11... men det er ikke korrekt... 

Forstår ikke hvad du laver og hvorfor er t stadigvæk i andet? 

Kan du uddybe det lidt? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved kvadrering af v = gt får man

        v2 = g2·t2 = 2·g·(1/2)·g·t2 = 2·g·s


Svar #6
01. maj 2014 af blobbi (Slettet)

Hvor bliver s af? og hvordan kommer det pludselig i resultatet? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man udnytter jo, at s = (1/2)·g·t2 , som man så burde kunne genkende som en faktor i udtrykket for v2 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2014 af mathon

#4

som for
                   a=g\; \; \; \; \; og\; \; \; \; \;v_o=0\; \; \; \; \ og \; \; \; \; \ s_o=0
giver:
                  2\cdot g\cdot s=v^2\; \; \; \; \; \; \; \; \; da\: \: \: \: \Delta s=s-s_o    


Svar #9
01. maj 2014 af blobbi (Slettet)

v2 = g2 * t2 = 2 * ½ * g * t2

v2 =( g2 * t2 )/ (2 * g * t2)

v2 = 2 * g * s 

korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er helt forkert i den midterste linie, og i sidste lighedstegn i første linie. Se i stedet #5.


Svar #11
01. maj 2014 af blobbi (Slettet)

JEG FORSTÅR IKKE!!! hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

I udtrykket

         v2 = g2·t2 = 2·g·(1/2)·g·t2

udnytter man så, at s = (1/2)·g·t2 , og får

        v2 = 2·g·s .


Svar #13
01. maj 2014 af blobbi (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. maj 2014 af mathon

                   \small v=g\cdot t

                   \small s=\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2     multipliceres på begge sider med  \small 2g

                   \small 2\cdot g\cdot s=g^2\cdot t^2=\left ( g\cdot t \right )^2=v^2


Skriv et svar til: Bevis ​v2 = 2 * g * s ved at kombinere 2 andre formler ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.