Matematik

radius af dåse

02. maj 2014 af simonsen1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

V=37,5*r2

hvor r er dåsens radius, målt i cm.

En dåse med denne højde har en radius på 4,0 cm.

a) bestem rumfanget af denne dåse. Den får jeg til 600 m3

b) Producenten ønsker en dåse med samme højde, men med en dobbelt rumfang. Hvor mange procent større skal radius være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af mathon

a)    

                             \small V=\left (h\cdot \pi \right )\cdot r^2 =\left ( 37,5\; cm \right )\cdot r^2

                             \small V(r)=\left ( 37,5\; cm \right )\cdot r^2

                             \small V(4,0\; cm)=\left ( 37,5\; cm \right )\cdot \left ( 4,0\; cm \right )^2=600\; {\color{Red} cm}^3


Svar #2
02. maj 2014 af simonsen1992 (Slettet)

havde lige glemt at skrive cm :) men ved du havde man skal gøre i b'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2014 af mathon

b)
     V2 dobbelt så stort
      som V1:
                           \small \frac{V_2}{V_1}=\frac{r{_{2}}^{2}}{{r_{1}}^{2}}=\left ( \frac{r_2}{r_1} \right )^2

                           \small \small \small \frac{r_2}{r_1} =1+x{\color{Red} \%}=1+x\cdot 10^{-2}=\sqrt{\frac{V_2}{V_1}}=\sqrt{\frac{2V_1}{V_1}}=\sqrt{2}=1,4142

                           \small x\cdot 10^{-2}=0,4142

                           \small \small x=41,42


                          


Svar #4
02. maj 2014 af simonsen1992 (Slettet)

Tusinde tak mathon! :)


Skriv et svar til: radius af dåse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.