Kemi

syre og base

02. maj 2014 af hejhejhejhejhejhej12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej:D nogle der kan hjælpe med at afstemme disse reaktioner og fortælle hvilke salte der dannes. Tak på forhånd :)

H2SO4 (aq) + NaOH(aq) → ?

HCl(aq) + Ba(OH)2(aq) → ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af exutu (Slettet)

Så du skal starte med at overveje hvad der dannes på den anden side. I reaktion 1 har du en base og en syre. Hvad kunne der mon ske?

I reaktion 2 har du også en syre og en base. Kunne reaktionerne mon ligne hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af mathon

                      \small H_2S{O_{4} _{\, \, \, \, \left ( aq \right )} \; \; \; + \; \; \; 2\;NaOH_\, \, {(aq) }} \; \; \; \rightarrow \; \; \; \; \underset{natriumsulfat}{Na_2SO_{4}_ {\, \, (aq)}} \; \; \; + \; \; \; 2\;H_2O_{\, \, (l)}

.

                      \small 2\; HCl_{\, \, \left ( aq \right )}\; \; \; +\; \; \; Ba\left ( OH \right )_2_{\, \, \, (aq)}\; \; \; \rightarrow \; \; \; \underset{bariumchlorid}{BaCl_2_{\, \, \, \left (aq \right )}}\; \; \; +\; \; \; 2\;H_2O_{\, \, (l)}


Skriv et svar til: syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.