Kemi

syre og base

02. maj 2014 af hejhejhejhejhejhej12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe med disse to opgaver? Tak på forhånd:)

1.Hvad er koncentrationen af H3O+ i rent vand (ingen beregning)?

Hvad er [H3O+] i en vandig opløsning hvor [OH-] = 10-3 M?

Hvad er [OH-] når [H3O+] = 10-5 M?

2.Hvad er pH i en opløsning hvor H3O+ =0,001M? Er opløsningen sur eller basisk?

Hvad er pH i en opløsning hvor [OH-] =10-10 M? Er opløsningen sur eller basisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af ioxer (Slettet)

det er nogle ret simple opgaver. Det er bare om at sætte tallene ind i helt basale ligninger :) kom med et bud på nogle af opgaverne

http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/formelsamling/formelsamling%20syrer%20og%20baser.htm


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2014 af mathon

Alle beregninger ved 25°C:

   1.

   Hvad er [H3O+] i en vandig opløsning hvor [OH-] = 10-3 M

                     \small pOH=-\log(\left [ OH^- \right ])=-\log(10^{-3} )
                     \small pH=14-pOH

   Hvad er [OH-] når [H3O+] = 10-5 M?

                     \small \left [OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\: M^2}{\left [H_3O^+ \right ]}

                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2014 af mathon

   2.
   Hvad er pH i en opløsning hvor H3O+ = 0,001M?

                    \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )

   Hvad er pH i en opløsning hvor [OH-] =10-10 M?

                    \small pOH=-\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )

                    \small pH=14-pOH


Skriv et svar til: syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.