Fysik

Afkøling og energi

05. maj 2014 af Linnese (Slettet) - Niveau: A-niveau

Man lader noget flydende bly falde fra et højt tårn, det har en begyndelses temperatur på 500ºC og når det rammer jorden er det størknet og dets temperatur er 80ºC. Under faldet afkøles blyet, er det fordi det afgive energi til omgiverlserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja.


Svar #2
05. maj 2014 af Linnese (Slettet)

Hvordan beregner den gennemsnitlige effekt, hvormed blyhaglets indre energi ændret under faldet i tårnet.

Er det med:

P=ΔE/Δt, hvor 

ΔE=m*c*ΔT+m*Ls ?

m, c og Ls får jeg opgivet, og ΔT=80ºC-500ºC
Hvis det er korrekt, så får jeg en negativ effekt, kan det passe?


Svar #3
05. maj 2014 af Linnese (Slettet)

Kan effekten være negativ?


Skriv et svar til: Afkøling og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.