Matematik

Spørgsmål vedrørende reduktion

05. maj 2014 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

(a-1)2 giver a+ 2a + 1 - dog kan jeg ikke helt se hvorfor, og selv fik jeg regnestykket til at give 1-a

Er der nogen, der kan give en forklaring på hvordan opgaver som disse regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af mathon

                 \small \left ( a-1 \right )^2=a^2-2a+1

...........

                 \small \left ( a-1 \right )\cdot \left ( a-1 \right )=a\cdot a-a\cdot 1-1\cdot a+1\cdot 1=a^2-2a+1


Svar #2
05. maj 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Ahaaaaaa, på den måde!

Mange tak for det hurtige svar :-)


Skriv et svar til: Spørgsmål vedrørende reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.