Matematik

Hjælp hjælp please!!!! Så er i alt!! Please hjælp

06. maj 2014 af Anna250 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Kim låner 278000kr til bilen. Han ska betale tilbage over 20 år. Renten på lånet er 0,17 pr. År. Hvad bliver den årlige ydelse?

Håber i kam hjælpeee:(

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af mathon

den generelle annuitetsformel:
                                                       \small A_{p}=y\cdot \frac{\left ( 1+r \right )^p- \left ( 1+r \right )^{p-n}}{r}
    som for p = 0
    giver:
                                                       \small G=y\cdot \frac{\left ( 1- \left ( 1+r \right )^{-n}}{r}
    hvoraf
                                                       \small y=\frac{G\cdot r}{1-\left ( 1+r \right )^{-n}}


Svar #2
06. maj 2014 af Anna250 (Slettet)

Men har du så svaret?:/

Svar #3
06. maj 2014 af Anna250 (Slettet)

Eller regnestykket? Har virkelig brug for hjælp:? Jeg fik det til 321 omkring men er det vel rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2014 af mathon

…du skal indsætte i formlen!

I øvrigt mener du vel: Renten på lånet er 0,17% p.a.


Svar #5
06. maj 2014 af Anna250 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?:/

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. maj 2014 af hesch (Slettet)

Der findes forskellige typer lån, fx et lån hvor afdraget er fast, men renten falder, grundet at den resterende gæld falder.

Hvis den samlede ydelse ( rente+afdrag ) skal være den samme år efter år, skal du anvende annuitetslån. jeg hader formler, men der kommer alligevel èn her:

A = ( 1 - ( 1 + r )-n ) / r , hvoraf jeg finder  A = 5,627767    ( har opfattet renten som værende 17% p.a. )

Den årlige ydelse bliver:  278000kr. / 5,627767 = 49397,92 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. maj 2014 af mathon

             G = 278000
              r = 0,17%
              n = 20


Svar #8
06. maj 2014 af Anna250 (Slettet)

Hm okay tusind tak for hjælpen!!hecsh! Virkelig sødt

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2014 af mathon

Du må svare på, hvad du mener med 0,17.
            Er det 17% pr år?
i giver fald:
                                  \small \small \small \small y_{\aa r}=\frac{278000\cdot 0,17}{1- 1,17 ^{-20}}


Svar #10
06. maj 2014 af Anna250 (Slettet)

Ja' jamen tak for hjælpen, resultatet har jeg skrevet ind nu:) tusind tak..

Skriv et svar til: Hjælp hjælp please!!!! Så er i alt!! Please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.