Matematik

parameterfremstilling og linje

06. maj 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan man løse den vedhæftede opgave sådan her:

Man finder tværvektoren til retningsvektoren i parameterfremstillingen:

r^ = (-1 ; 2)

Så finder man hældningen ved at gange med -1 og så kan man aflæse, at hældningen er -2, når førstekoordinaten er 1. For når x = 1, så må y angive hældningen.

Så finder man linjens ligningen ved:

4 = -2 * 3 + b

b = 10

y = -2x + 10

Er det korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. Det er dog lidt simplere at benytte, at den givne linies retningsvektor [2;1] er normalvektor til den søgte linie, der skal gå gennem punktet (3,4), så dens ligning er derfor

        2·(x - 3) + 1·(y - 4) = 0 .


Svar #2
06. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Nårh ja. Det kan jeg godt se :)

Tak for hjælpen!


Svar #3
06. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Bør man gange det ud, det du har skrevet, eller er det fint, bare at lade det stå sådan der?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det bør man nok gange ud, men om man fortrækker

        2x + y -10 = 0 ,

eller

        y = -2x + 10

er nok en smags sag. Begge former er en ligning for den søgte linie.


Svar #5
06. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Okay. Du skal have mange tak :)


Skriv et svar til: parameterfremstilling og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.