Fysik

Energi osv

09. maj 2014 af Popmepi (Slettet) - Niveau: B-niveau

helløj mennesker.

har denne fysik opgave som forvirrer mig, jeg tænkte på om der var nogle som ville sige hvad man skal gøre i opgaverne? - tak (: 

Vedhæftet fil: opgave fys b.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt  U = R·I , og P = U·I til at beregne modstanden i en pære.

Benyt, at i parallelforbindelse er de reciprokke modstandsværdier additive.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2014 af hesch (Slettet)

Modstand i en pære:

Benyt  P = U * I  og  I = U / R.

Modstand i lysekrone:

Strømmen bliver nu 10 gange større og  R = U / I.  Derfor  Rkrone = Rpære / 10

Modstand i ledning:

Pas på her:  En "ledning" består af to ledere. Den samlede længde af lederne er derfor 2*25m.

Energi på 4 timer:

1W = 1 J/s.   ( Eller du kan regne det ud i kWh. )

Nyttevirkning generator:

Nyttevirkning af generator er uvedkommende. Generatoren skal bare levere den optagne effekt fra lysekronen.


Svar #3
09. maj 2014 af Popmepi (Slettet)

Er du/i enige med dette?

Hvilke formler skal man anvende i de sidste to ? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2014 af hesch (Slettet)

Din profil siger HTX, 2. år. 

Du bør selv kunne regne dig frem til formler, gøre en selvstændig indsats og dermed kunne spørge mere specifikt i form af:  Jeg forstår ikke . . . .

SP er ikke en facitgenerator, men en hjælp til selvhjælp.

#1 og #2  er formuleret forskelligt, uden at vi er uenige !


Svar #5
09. maj 2014 af Popmepi (Slettet)

Roolig nu... Du skal ikke tro på alt hvad du læser på nettet...

Men yep yep.. man har vel lov til at være doven nogle gange... Har skam fundet ud af det nu hvor jeg har taget mig sammen haha. ------ God weekend. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2014 af hesch (Slettet)

Jamen jeg siger tak for positiv response, og i lige måde.

Jeg havde en vejleder, der hjalp mig meget. En dag sagde jeg til ham:  Bare jeg ikke skal lære dig noget om blablabla. 

Han sagde:  Det er den rigtige ånd, bare fortsæt og spørg når du har behov.   Sådan.


Skriv et svar til: Energi osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.