Kemi

beregning af nitratkoncentrationen i den ukendte vandprøve i mg/L?

13. maj 2014 af mikk315e (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave jeg virkelig ikke kan forstå..

opgaven lyder:

-Beregn ved hjælp af Lambert Beers lov nitratkoncentrationen i den ukendte vandprøve i mg/L.

jeg er kommet så langt at jeg har lavet denne udregning--

c=A/(?λ*l) = 0,057/(0,0017l/(mol*cm) * 1cm)  =  33,529M   (ved ikke om det er rigtigt?)

herfra ved jeg ikke hvordan jeg skal nå frem til resultatet i mg/L?

alt hjælp er godt, tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af mathon

        M(NO3-) = sum({1,3}*{14.007,15.999}) g/mol = 62,004 g/mol

 Beregning af koncentrationen i g/L:

                  m/V = c·M = (33,529 mol/L) · (62,004 g/mol) = 2078,93 g/L ≈ 2 kg/L

      hvilket vel næppe kan passe.

      Er din absorbans rigtig?


Svar #2
13. maj 2014 af mikk315e (Slettet)

men du har da ikke brugt Lambert Beers lov?

Og absorbansen A er målt til 0,057


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2014 af mathon

Nej det har du. Jeg har regnet videre på din via absorbansen beregnede koncentration 33,529 M,
hvilket guider dig gennem den ønske omregning fra mol/L til g/L.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2014 af mathon

ønske omregning   --->   ønskede omregning


Skriv et svar til: beregning af nitratkoncentrationen i den ukendte vandprøve i mg/L?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.