Matematik

Sum af potensrække

19. maj 2014 af Rasmusronaldo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælpe mig med spørgsmål C? Jeg har regnet f(z) = 1+z/1-z.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Summen af rækken i spm c) er jo f(1/2) , men da g(z) = (1+z)/(1-z) = f(z) -z·f(z) , er

        f(z) = (1+z)/(1-z)2 .

Endvidere er

        \sum_{n=0}^{\infty }\frac{2n+1}{2^{n}}i^{n}=f(\frac{i}{2})


Skriv et svar til: Sum af potensrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.