Matematik

geometri

22. maj 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogle der vil hjælpe med denne opgave? Jeg har selv gjort mig nogle overvejelser:

a'eren: Jeg havde tænkt at løse den vha. afstansformlen mellem to punkter, men kunne ikke rigtig finde frem til x-koordinaten til punkt A. Jeg har derefter prøvet at løse opgaven vha. pythagos, da jeg kender to af siderne.

b'eren: (x−x0)2+(y−y0)2=r2  C(x0 ,y0)  er centrum, r  er radius
cirklens ligning bliver dermed:  (x−8)2+(y−0)2=82 
Er det rigtigt?

Screen Shot 2014-05-22 at 19.16.57.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

AB er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne 4,16 og (5,66 - 1,5) .


Svar #2
22. maj 2014 af inddd (Slettet)

Er b'eren løst rigtigt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Cirklens centrum er i (8 , 0) og dens radius er 8 (enhed 1 m) .


Svar #4
22. maj 2014 af inddd (Slettet)

Kan du hjælpe mig med c'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn rumfanget af hele kuglen, træk rumfanget af kuglekalotten fra, og læg rumfanget af keglestubben til.


Svar #6
22. maj 2014 af inddd (Slettet)

Har beregnet rumfanget af hele kugen, men har problemer med resten.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal fratrække rumfanget af en kuglekalot med den halve kordelængde a = 5,66 m og pilhøjde

        h = r - √(r2 - a2) ,

hvor r = 8m er kuglens radius. Kuglekalottens rumfang er

        Vkalot = (π/6)·h·(3a2+h2)

Dertil skal man så lægge rumfanget af en keglestub med de to radier r1 = 1,5 m og r2 = a = 5,66 m og højden H = 4,16 m , og dens rumfang er

        Vkeglestub = (π/3)·H·(r12 + r1r2 + r22)


Svar #8
22. maj 2014 af inddd (Slettet)

Hvordan kommer man frem til  h = r - √(r2 - a2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved at benytte Pythagoras. Den vandrette katete er √(r2 - a2) , og resten r - √(r2 - a2) er jo så pilhøjden.


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.