Matematik
Bestem højden. Det haster!
Hej derude
Jeg har brug for hjælp til opgave c! Det haster!
Tak på forhånd.
Ps. Rumfanget har jeg fået til 460,63 m^3
Svar #1
25. maj 2014 af peter lind
Rumfanget af indholdet når den når højden h er givet ved
V(h) = π∫0h y2dx
Bestem V(h) og løs ligningen V(h) = 250
Svar #2
25. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)
er det hele funktionen som sættes lig med 250?
dvs.
250=π∫_0 ^14.5 (-0.0029*x^3+0.069*x^2-0.33*x+2.9)^2 ??
Svar #3
25. maj 2014 af peter lind
Den øvre grænse er h, som du altså skal finde. Desuden mangler du et dx. ellers er det rigtigt
Svar #4
25. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)
hvad med x? Så vil der være to ubekendte. Vil der ikke det?
Svar #5
25. maj 2014 af peter lind
Nej. Når du har fundet en stamfunktion F(x) kan du finde resultatet som F(h)-F(0)
Svar #8
25. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#0
460,63 m3 som rumfanget af et colaglas er dog et voldsomt stort rumfang.
Svar #9
25. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)
#7
Har du en ide om, hvor jeg kan finde h i følgende ligning 250=π∫_0 ^h (-0.0029*x^3+0.069*x^2-0.33*x+2.9)^2 dx?
Svar #10
25. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)
#8
Det er sådan jeg har regnet rumfanget ud?
V=π∫_0 ^14.5 (-0.0029*x^3+0.069*x^2-0.33*x+2.9)^2 dx = 460.62
Svar #11
25. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#10
Ja, det er også korrekt regnet ud. Benyt så et CAS-værktøj til at løse ligningen
0∫h (-0,0029x3 + 0,069x2 -0,33x + 2,9)2 dx = 250 .
Svar #12
25. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)
#11
Jeg får en række resultater, men kan det passe, at h vil give 24,82??
Svar #13
25. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
Svar #14
25. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)
#12
Det er fuldstændigt det udtryk, som du har skrevet i #11, jeg har skrevet. Jeg kunne heller ikke forstå hvorfor jeg fik et resultat, der var højere end 14,5.
Svar #15
25. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
Skriv et svar til: Bestem højden. Det haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
