Matematik

Bestem vindfangets samlede glasareal

25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det drejer sig om opgave 9c i følgende eksamenssæt:

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatA-stx-06122013.ashx

Jeg har en idé, at planerne ACD og BCE har en ret vinkel. nej jeg har faktisk ingen ide..... :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2014 af lvr34 (Slettet)

Du kan som udgangspunkt benytte, at længden af krydsproduktet for to vektorer er tilsvarende til arealet af det parallelogram, som de to vektorer tilsammen udspænder. Ved hjælp af det kan du finde frem til arealet af trekanterne.


Svar #2
25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Det har du da fuldstændig ret i, mange tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2014 af lvr34 (Slettet)

Selv tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. maj 2014 af peter lind

Problemerne drejer sig formodentlig om trekanteren. For trekant ACD

Find vektore CA

Find vektor CD

Arealet ½|CA×CD|

Arealet af de andre trekanter findes på tilsvarende måde


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vindfangets glasflader består af

2 kvadrater hver med sidelængden 3,

plus 2 retvinklede trekanter, ADC med kateterne 3 og |CD| = √(32+52) = √34 ; 
                                        og BEC med kateterne 3 og |CE| = √(52+32) = √34 ,

plus en ligebenet trekant ABC med benene |AC| = |BC| = √(34+32) = √43 og grundlinen |AB| = 2√2 .

Det samlede areal af glasfladerne er da

        Aglas = 2·32 + 2·(1/2)·3·√34 + (1/2)·2·(√2)·√(43-2)

                = 18 + 3·√34 + √82 ≈ 44,55 m2 .


Skriv et svar til: Bestem vindfangets samlede glasareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.