Fysik

Hvad viser voltmetret.

26. maj 2014 af EdwardNygma (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har i fysik fået stillet en opgave der går på at finde ud hvad voltmetret viser (se vedhæftede billede), vi har yderligere fået at vide at amperemetret viser 1,25 A og at man kan antage at den indre modstand Ri er 0,00 Ohm. Hvordan kan jeg finde frem til hvad der bliver vist på voltmetret?

Vedhæftet fil: fig1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

               Forholdet mellem grenstrømmene er det omvendte af forholdet mellem grenresistanserne.


Svar #2
26. maj 2014 af EdwardNygma (Slettet)

Er det muligt du kan uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2014 af mathon

Eller udtrykt
                      spændingsfaldet over grenene i par-forbindelsen er ens
                      hvorfor
                                          R•I for hver gren er konstant.

                
          for gren I
                              U=R_{1}\cdot I_1=(25\; \Omega )\cdot \left ( \frac{5}{4}\; A \right )=\frac{125}{4}V

         strøm i gren 2
                                 I_2 =\frac{\left (\frac{125}{4}\; \Omega \cdot A \right )}{15\; \Omega }=\frac{25}{12}\; A

         strøm i gren 3
                                 I_3 =\frac{\left (\frac{125}{4}\; \Omega \cdot A \right )}{25\; \Omega }=\frac{5}{4}\; A

        strømmen i hovedlederen I er lig med summen af grenstrømmene:

                                 I=I_1+I_2+I_3=\left (\frac{5}{4}\; A \right )+\left (\frac{25}{12}\; A \right )+\left (\frac{5}{4} \; A \right )=\frac{55}{12}\; A

      Voltmetret viser derfor
                                              U=R\cdot I=\left ( 45\; \Omega \right )\cdot \left (\frac{55}{12}\; A \right )=\frac{825}{4}\; V=206,25\; V

                               


Svar #4
27. maj 2014 af EdwardNygma (Slettet)

Arh, ja, tak!


Skriv et svar til: Hvad viser voltmetret.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.