Kemi

Bestemmelse af tiden - Reaktionskinetik

28. maj 2014 af guli92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved nogle former for motorløb tilsættes lattergas til benzinen, fordi det gi- ver to fordele: Ved dekomponering af den tilsatte lattergas øges mængden af gas i cylinderen, hvilket betyder, at trykket stiger, og den øgede mængde dioxygen fremmer tillige forbrændingen.

Temperaturen i motoren antages at være 1700 K under forbrændingen.

Aktiveringsenergien, Ea, for dekomponeringen er 250 kJ/mol.

d)    Hvor lang tid går der, inden 99 % af lattergassen er dekomponeret ved 1700 K?

Opgaven er også vedhæftet som et billede. :-)

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2014 af mathon

Beregning af hastighedskonstanten ved 1700 K ud fra hastighedskonstanten ved 800 K

                     \ln\left ( \frac{{\color{Red} k_{1700}}}{k_{800}} \right )=\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{\left (1700\; K \right )} -\frac{1}{\left (800 \; K \right )}\right )

                     \left [ NO_2 \right ]_t=0,01\cdot \left [ NO_2 \right ]_0=\left [ NO_2 \right ]_0\cdot e^{-{\color{Red} k_{1700}}\cdot t}           


Svar #2
28. maj 2014 af guli92 (Slettet)

Ej tusind tak, så har jeg løst opgaven rigtig i mellemtiden. :-)


Skriv et svar til: Bestemmelse af tiden - Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.