Kemi

Hvad sker der med hydronolysegraden, når en opløsning fortyndes?

31. maj 2014 af Citadel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

hvis man en given opløsning på henholdsvis 0.1M, 0.01M og 0.001M med den samme syre, hvordan vil hydronolysegraden så udvikle sig? 

Tak.


Svar #1
31. maj 2014 af Citadel (Slettet)

...*hvis man har...


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2014 af mathon

Latex virker ikke på min computer, så du får svaret:

                ifølge Ostwalds fortyndingslov
                gælder:
                               når cs mindskes, øges α og omvendt.


Svar #3
31. maj 2014 af Citadel (Slettet)

#2

Latex virker ikke på min computer, så du får svaret:

                ifølge Ostwalds fortyndingslov
                gælder:
                               når cs mindskes, øges α og omvendt.

Med andre ord.. opløsningen med 0.001M vil have en større hydronolysegrad end opløsningen på 0.1M? Takker for svaret!


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. maj 2014 af mathon

                  c_s\cdot \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }=K_s\; \; \; \; \; 0< \alpha < 1


Skriv et svar til: Hvad sker der med hydronolysegraden, når en opløsning fortyndes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.