Kemi

Reaktionskinetik - 1. ordens

01. juni 2014 af guli92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg øver til kemi eksamen på onsdag. Nogle som vil hjælpe med denne opgave?

Opgave 2) a) n = 8,87 mg

b) Beregn, hvor lang tid der går, fra den maksimale koncentration af sulforaphan er nået, til stofmængdekoncentrationen i blodet er faldet til 10 % af maksimumsværdien.

OPgaven er fra 2014 sættet :-)


Svar #1
01. juni 2014 af guli92 (Slettet)

Her er linket til sættet: 

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140522%201stx141-KEM-A-22052014.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2014 af Heptan

Halveringstiden er givet, derfor bruges formlen for halveringstid, k kan bestemmes og tiden t isoleres funktionsudtrykket


Svar #3
01. juni 2014 af guli92 (Slettet)

Ved du hvad, jeg har lige regnet den ud :) Men det er altiders, at du også er der for at jeg kan tjekke op på resultatet :D

Jeg havde bare indsat min startkoncentration forkert -.- 

Jeg har vidst kigget på mange af de sæt :-)

Tusind tak for hjælpen!


Svar #4
01. juni 2014 af guli92 (Slettet)

Der er lige en opgave mere jeg i tvivl om. 

Opgave 2. c) Det med at koge en broccoli. 

Jeg har sagt, at man kan godt koge broccoli i kort tid, da enzymet myrosinase ikke mister sin katalyse virkning ved kort opvarmning, og derved vil det betyde, at det cancerhæmmende effekt vil herved forblive i broccolien. 

Har jeg ret eller er jeg helt væk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2014 af Heptan

#4 Ja, det er faktisk en fordel, for så dannes C ikke :-)

Men du har ret :-)


Svar #6
01. juni 2014 af guli92 (Slettet)

Vil du hjælpe mig med en anden opgave i dette sæt?

Opgave 3. c) kan jeg ikke finde ud af..

Jeg har fået opg. 3. a) pH = 1,33 for pufferopløsningen. 

Opgaven lyder: 

Ved ligevægt er den aktuelle koncentration af iodid lig med 1,0· 10-5 M ved pufferopløsningens pH og ved temperaturen 25 ?C.

c)    Beregn forholdet mellem koncentrationerne af diiod og hypoiodsyrling ved ligevægt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2014 af Heptan


Svar #8
01. juni 2014 af guli92 (Slettet)

Hvordan beregner han pH for pufferopløsningen ved T = 25 °C ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2014 af Heptan

#8 Bruger vel pufferligningen?


Svar #10
01. juni 2014 af guli92 (Slettet)

Også siger han vel at pKs for dihydrogenphosphat er 7,21? 

For jeg får pH til 6,42, når jeg beregner pH for opløsningen ud i opgave 3.a) 

Hvordan får han det til 7,99????


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2014 af Heptan

#10 Jaeh?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2014 af Heptan

#10 Du har vendt brøken forkert :D


Svar #13
01. juni 2014 af guli92 (Slettet)

Ja det så jeg efter at du skrev din anden sidste kommentar :D 

nu har jeg forstået opgaven :D 

Vil du hjælpe mig med en opgave mere? Opgave 4. c) 

hvordan kan jeg beregne volumen om til masse. Jeg får angivet stamopløsningerne indeholder 1,00 mikrogram Hg^2+ i 1 mL. Kan jeg bare sige: 

m = c * V ???? 

fx 

m = 1,00 µg/mL * 0,200 mL = 0,200 µg 


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. juni 2014 af Heptan

Da c = 1 er V = m


Skriv et svar til: Reaktionskinetik - 1. ordens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.