Kemi

Hvilke atomer oxideres henholdsvis reduceres?

01. juni 2014 af trunzze - Niveau: A-niveau

Hej SP! Kan I hjælpe med følgende: "Gør rede for, hvilke atomer der oxideres henholdsvis reduceres i reaktion (I): 2 NaClO3 (s) pil  2 NaCl(s)  + 3O2(g)"

Jeg kan ikke komme videre pga. tilstandsformerne.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2014 af Heptan

Se på NaClO3: den består af ionerne Na(+) og ClO3(-).

Oxygen har (næsten) altid OT = -2, og vi kan derfor beregne OT for chlor:

- 1 = (-2) * 3 + OTCl

Hele ionen har ladningen -1, oxygen har -2, dem er der tre af, og vi løser for OTCl:

OTCl = +5 = +V

I NaCl er der Na(+) og Cl(-), så chlor har OT = -1

Oxygen i O2 har specielt OT = 0


Skriv et svar til: Hvilke atomer oxideres henholdsvis reduceres?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.