Fysik

Energi ved kaffebrygning

02. juni 2014 af Sarah0000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Energi ved kaffebrygning

Er der nogen, der kan hjælpe med, at beskrive: forskellige energikilder, der kan anvendes ved kaffebrygning?

Hjælpe med, at definere begrebet effekt

Har også brug hjælp til følgende emner:

Termisk energi 

Varmefylde og fordampningsvarme

Venlig hilsen Sarah


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2014 af mathon

Når kaffebønnerne er malet, brygges kaffen ved at overhælde de malede bønner med kogende vand.

Det nødvendige vand kan opvarmes med varme fra forskellige energikilder.

Den tilførte energi pr tidsenhed kaldes effekt:

                                        P=\frac{E}{t}       si-enheden er Watt.

Termisk energi er summen af molekylernes potentielle og kinetiske energi. Visse fysikbøger taler kun om molekylernes kinetiske energi.

Varmefylde betyder energi pr. masseenhed og pr temperaturenhed \frac{kJ}{kg\cdot K}

Fordampningsvarme er energi pr. masseenhed, når væsken i forvejen er opvarmet til kogepunktet
                                                                                                       SI-enhed           \frac{kJ}{kg}


Skriv et svar til: Energi ved kaffebrygning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.