Fysik

Energiforhold ved temperatur - og faseændringer

07. juni 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg skal til Fysik B eksamen, men tænker på, hvad der kunne være mest relevant at komme ind på, hvis man får et spørgsmål, som relaterer sig til energiforhold ved temperatur - og faseændringer? Er der nogen, der lige kan give nogle hints?

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2014 af mathon

             temperaturændring:                          faseændring:
         opvarmning eller afkøling          smeltning eller fordampning

                Q=m\cdot c\cdot \Delta T                         Q=m\cdot L_x

   hvor
             Q er vamemængden målt i kJ
             m er massen målt i kg
             c er den specifikke varmekapacitet målt i kJ/(kg·K)
             Lx er enten smeltevarmen eller fordampningsvarmen målt i kJ/kg


Skriv et svar til: Energiforhold ved temperatur - og faseændringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.