Matematik

reducer hjælp :P

10. juni 2014 af peterte (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej jeg sider her og ikke rigtig kan finde ud af og reducere hvordan gør man det ?

2(3x-1)+4x-6(2x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Du åbner først parenteserne, ved at gange tallet der står udenfor ind i parentesen, så bliver det et helt normalt udtryk :)

2(3x-1)+4x-6(2x+3)

Nu åbner jeg den første parentes, så kan du få lov, til at åbne den anden:

2(3x-1)

2*3x = 6x

2 * (-1) = -2

Så nu har du

6x-2

Dvs samlet set:

6x-2+4x-6(2x+3)

Åben nu den sidste parentes, ved at gange -6 ind :)


Svar #2
10. juni 2014 af peterte (Slettet)

hvordan for du det her 2 * (-1) = -2 ? ser ik noget 2*?

er ik så god til det ehr :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal sætte dig grundigt ind i de grundlæggende regneregler.

Man ganger en toleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.

2(3x-1) : Her skal den toleddede størrelse (3x-1) ganges med 2, der står som faktor uden for parentesen:

2(3x-1) = 2·(3x -1) = 2·3x + 2·(-1) = 6x - 2 .


Svar #4
10. juni 2014 af peterte (Slettet)

har fundet ud af det :D tak for hjælpen :)


Svar #5
10. juni 2014 af peterte (Slettet)

du skal lige hjælpe mig med en sidste :D -3(5+6x)-4x+3(2-x)

hvad gør man når der står - først?


Svar #6
10. juni 2014 af peterte (Slettet)

hvad er resultatet i den første skal lige se om jeg har det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfor viser du så ikke dit eget resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Regnereglerne er de samme; her ganger man ind med -3 som faktor på hvert led i parentesen.


Svar #9
10. juni 2014 af peterte (Slettet)

#1

Du åbner først parenteserne, ved at gange tallet der står udenfor ind i parentesen, så bliver det et helt normalt udtryk :)

2(3x-1)+4x-6(2x+3)

Nu åbner jeg den første parentes, så kan du få lov, til at åbne den anden:

2(3x-1)

2*3x = 6x

2 * (-1) = -2

Så nu har du

6x-2

Dvs samlet set:

6x-2+4x-6(2x+3)

Åben nu den sidste parentes, ved at gange -6 ind :)

#3

#2

Du skal sætte dig grundigt ind i de grundlæggende regneregler.

Man ganger en toleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet.

2(3x-1) : Her skal den toleddede størrelse (3x-1) ganges med 2, der står som faktor uden for parentesen:

2(3x-1) = 2·(3x -1) = 2·3x + 2·(-1) = 6x - 2 .

nu har jeg fået det til 6x-2+4x-12x-18

hvad gør jeg nu :)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så trækker du sammen. Se på leddene med x for sig, og de rene tal for sig.


Svar #11
10. juni 2014 af peterte (Slettet)

#10

#9

Så trækker du sammen. Se på leddene med x for sig, og de rene tal for sig.

hvad gør jeg så nu ? de er de svar som jeg kan vælge imellem til højre for billedet

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Genlæs #10.

        6x - 2 + 4x - 12x - 18 = 6x + 4x - 12x - 2 - 18 = ....


Svar #13
10. juni 2014 af peterte (Slettet)

#12

#11

Genlæs #10.

        6x - 2 + 4x - 12x - 18 = 6x + 4x - 12x - 2 - 18 = ....


yess!! tror jeg :P -2x-20?


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. juni 2014 af OnceUponATime (Slettet)

-2-18 giver ikke -20 :)

men -2x er rigtigt :)

Brug en lineal til hjælp:

-20   -19   -18   -17   -16   -15   -14   -13   -12   -11   -10   -9   -8   -7   -6   -5   -4   -3   -2   -1   0   1   2

Start på 2 og tæl 18 ned, og se hvor du lander :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#24. -2 -18 er da netop lig med -20

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. juni 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Gud hahahah! Af en eller anden grund tænkte jeg 2! Det var derfor jeg sagde Peterte skulle starte på 2 og gå 18 ned.

Ret fail af mig haha :D


Skriv et svar til: reducer hjælp :P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.