Kemi

kort spørgsmål---> men vigtig da, det er et eksamens realiteret spørgsmål. Håber nogen kan hjælpe...

10. juni 2014 af xanem86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det er sådan at jeg er igang med at forbrede mig til eksamen.
jeg er igang med rapporten "Bestemmelse af jern(II) indholdet ved en redoxtitering"
Men jeg mangler at finde stofmængden for permanganat(MNO4-)...n(MNO4-) jeg kender:

m(feso4*7H2o) = 0,50 g
V(KMNO4) = 15,6 ml
c(KMNO4) = 0,02 M

Dermed har jeg fundet stofmængde for KMNO4 i titering 1.   til  0,000312 mol
her kommer problemet, så for jeg skal finde stofmængden for KMNO4- også.

er det ikke her jeg skal finde den reaktion, og der fra kigge på forholdet mellem stofferne? Eller er det helt i vejret?

Jeg mener reaktion der forløber er:
KMnO4 (S)              →       K+ (aq)  + MnO-4  (aq)
Kaliumpermanaganat                                  Permanganat -ion

PÅ forhånd mange tak
 


Svar #1
10. juni 2014 af xanem86 (Slettet)

Rettelse -
 reaktion er

8H+ 5Fe2+ + MnO4-  ---> 5 fe3+ + Mn 2+  + 4H20
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2014 af OliverGlue (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2014 af OliverGlue (Slettet)

Jo

Altså (0.000312*151.91*5)g=0.24g

Men har du ikke fået givet svaret ved massen af FeSO4·7H2O? Og derved blot en fraktion deraf, altså (151.91/(151.91+18.02*7)*.5)g=0.27g?


Skriv et svar til: kort spørgsmål---> men vigtig da, det er et eksamens realiteret spørgsmål. Håber nogen kan hjælpe...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.