Matematik

Bevis af Wilsons formel

10. juni 2014 af simonpedersenbrow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg sidder netop nu og skriver SRO, og skal til at påbegynde mit analyserende spørgsmål, som bl.a. lyder på at bevise Wilsons formel. Det er her mit problem opstår, da jeg er blevet i tvivl om hvordan jeg beviser denne.
Wilsons formel ser således ud: x = √((2*f*o)/(p*r).

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det vil sikkert hjælpe, hvis du starter med at forklare, hvad det overhovedet drejer sig om. Måske hører spørgsmålet snarere hjemme i VØ-forumet.


Svar #2
10. juni 2014 af simonpedersenbrow (Slettet)

Valgte at lægge det under matematik, da det at bevise en formel er noget matematisk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det fritager dig så ikke fra at forklare, hvad det hele drejer sig om. Hvad er x, f, o, p, r, og hvad kan forudsættes at være kendt på dette trin?


Svar #4
10. juni 2014 af simonpedersenbrow (Slettet)

Det er min fejl...

De pågældende forkortelser i formlen har følgende betydninger:
x = Indkøbsstørrelse pr. gang
f = Årligt forbrug
o = Ordreomkostninger pr. gang
p = Kostpris pr. stk.
r = Lagerrente, dvs. lageromkostninger i procent af lagerværdien udtrykt som decimaltal.

- Og hvis du mener hvilke faktorer der er kendte, så skal man ikke kende faktorerne, for at bevise formlen - så vidt jeg husker.


Svar #5
10. juni 2014 af simonpedersenbrow (Slettet)

Mener at det er noget ala det i det vedhæftede dokument.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg mente mere, at der må være nogle økonomiske principper, der gør sig gældende og som benyttes til at bevise udtrykket?


Svar #7
10. juni 2014 af simonpedersenbrow (Slettet)

Det er dem jeg søger lidt efter, i det jeg har glemt dem.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Stil spørgsmålet i VØ-forumet. Men det er vel gennemgået i din bog?


Svar #9
10. juni 2014 af simonpedersenbrow (Slettet)

Det prøver jeg at gøre.. Mange tak!
Det er det nemlig ikke, da det er en sammensætning af matematik og vø.


Skriv et svar til: Bevis af Wilsons formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.