Kemi

Syre - Base

11. juni 2014 af htxstuderende15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Vis hvordan du kan beregne pH i udvalgte opløsninger"
Eks. 0.1 M af hhv. (HCl(aq) og CH3COOH(aq))


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2014 af mathon

HCl (aq)  er en stærk syre

CH3COOH(aq) er en svag syre

Brug pH-beregningen for hver type.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2014 af LubDub (Slettet)

25 oC
     CH3COOH er en svag syre                        da 4 < pKs < 10    
                      pH = (1/2) • (pKs - log(cs))
                           = (1/2) • (4,76 - log(0,100)) = ..
 

     HCl er en stærk syre                                 da pKs < 0
                       pH = - log([H3O+])
                            = - log(0,10) = 1

                    


Svar #3
15. juni 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: Syre - Base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.