Kemi

Vis hvordan man kan beregne, hvor stor en mængde (m), der skal afvejes til fremstilling af 1 L 0,1 M KMnO4

12. juni 2014 af GTuurk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vis hvordan man kan beregne, hvor stor en mængde (m), der skal afvejes til fremstilling

af 1 L 0,1 M KMnO4


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af Nissen96 (Slettet)

For at fremstille 1L 0.1M KMnO4, skal der bruges et vist mol KMnO4. Det findes med formlen n = c · V:

n = 0.1 M · 1 L = 0.1 mol KMnO4 til 1 L opløsning.

For at bestemme massen af 0.1 mol KMnO4, bestemmes først molarmassen:

M(KMnO4) = (39.098 + 54.938 + 4 · 15.999) g/mol = 158.032 g/mol

m = n · M

m = 158.032 g/mol · 0.1 mol = 15.803 g

For at lave en 0.1 M opløsning skal du afveje 15.803 g KMnO4 og fylde i en 1 L målekolbe og derefter fylde op med vand til 1 L mærket.


Skriv et svar til: Vis hvordan man kan beregne, hvor stor en mængde (m), der skal afvejes til fremstilling af 1 L 0,1 M KMnO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.