Kemi

Syre - Base

12. juni 2014 af htxstuderende15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fortæl om vand autoprotolyseprodukt (autohydronolyse)

K= [OH-] [H3O+] = 10-14 M2

pH + pOH 0 14

en der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af mathon

I autoprotolysen ved 25°C:
                                    2 H2O   --->   H3O+   +   OH-
er molforholdet
                                   H3O+: OH- = 1 : 1
hvorfor
                                   [H3O+] = [OH-] = √(10-14 M2) = 10-7 M

         så
                            pH = -log([H3O+]) = -log(10-7) = -(-7) = 7

                            pOH = -log([OH-]) = -log(10-7) = -(-7) = 7

                            pH + pOH = 14           
                                
             


Svar #2
15. juni 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: Syre - Base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.