Matematik

Matematik mundtlig årsprøve - hjælp til et spørgsmål jeg ikke forstår

18. juni 2014 af Sif18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

En veninde og jeg sidder med et spørgsmål til vores mundtlige matematik årsprøve, som vi skal op til i morgen, som vi ikke helt forstår, og vi håber, at der er nogen der kan hjælpe os med det :)

Spørgsmålet lyder:

Redegør for metoder til bestemmelse af forskrift for en ret linje til beskrivelse af et datamateriale med mange datapunkter.

Hvad er det helt præcist vi skal forklare om til dette spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af Euroman28

Hvis du 2 punkter (x1,y1) og (x2,y2), så kan du bestemme forskriften for en ret linje hvor de punkter ligger på:

y = ax+b, hvor a bestemmes udfra formlen a = (y2-y1)/(x2-x1) og b = y1-ax1 eller b = y1 -ax2 

Hvis du har flere end 2 punkter, så anvendes et CAS-værktøj eller en grafik lommeregner ved at anvende linreg funktion til at bestemme et udtryk for bedste rette linje for punkterne. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Matematik mundtlig årsprøve - hjælp til et spørgsmål jeg ikke forstår

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.