Matematik

Integration via substition.

20. juni 2014 af chapperkapper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey peps. 

Jeg skal snart til Mat A eksamen, og er lidt i tvivl om hvordan man udleder (integration via substition). 

Har set nogle eksempler på nettet og i Mat bogen, men fatter det stadig ikke. 

Findes der en venlig sjæl der vil udlede formlen slavisk ?? ( Gerne trin for trin med forklaring ) 

Takker på forhånd :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2014 af AskTheAfghan

Du kan skrive et integral op, så kan vi forklare det for dig hvordan det kan bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2014 af mathon

generelt:
                    

Når F er en stamfunktion til f
haves
                      \left (F(g(x)) \right ){ }'=f(g(x))\cdot g{\, }'(x)
hvoraf
                     \int_{a}^{b}f(g(x))\cdot g{\, }'(x)dx=F(g(b))-F(g(a)) =F(\beta )-F(\alpha )

sættes heri
                           u=g(x)   og dermed   du=g{\, }'(x)d(x)
fås
                    \int_{a}^{b}f(g(x))\cdot g{\, }'(x)dx=\int_{\alpha =g(a)}^{\beta =g(b)}f(u)\, du=F(\beta )-F(\alpha )


Svar #3
20. juni 2014 af chapperkapper (Slettet)

#2 Kan ikke se den fil du har oploaded?? 

#1 - kan sagtens udregne et integral via brugen af integral via substition. 

Men det er beviset jeg leder efter. 


Svar #4
20. juni 2014 af chapperkapper (Slettet)

Tak!! 

Det er modtaget og forstået ;-) 


Skriv et svar til: Integration via substition.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.