Biologi

Abiotiske & Biotiske faktorer

23. juni 2014 af Natashaersej1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med at forklare hvordan de to faktorere har indflydelse på fotosyntese? 

Har skrevet til den Abiotiske faktorer ->

Abiotiske  faktore -> ikke levende faktor, altså vind og temperatur

Det er væsentlige faktorer da det bestemmer hvilke planter der kan leve i et vist område. En Abiotisk faktor kan også være konkurrence mellem planter og træer.

Et højt træ kan blomstre sent da deres trækroner fylder et stort område og har let tilgang til lys. I kontra kan ses anemoner. De blomstre tideligt da den abiotiske faktor gør at hvis anemonerne venter med at blomstre så når de store trækroner at brede sig og så får anemonerne ikke så meget lys. Altså har den abiotiske faktor en stor rolle i fotosyntesen. 

!! Ved ikke om det er rigtigt, men er helt lost i forhånd til den biotiske!! 

På forhånd tak fra den kommende studine 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2014 af flygtighed (Slettet)

Biotiske faktorer kunne være bladstørrelse (stor overflade = mere lys absorberet). det kunne også være, hvordan bladet vender, altså horsontalt = mere lys, vertikalt = mindre lys. klorofyldensiteten i bladene

det er lige hvad jeg kan komme på

Held og lykke med i morgen :)


Svar #2
24. juni 2014 af Natashaersej1 (Slettet)

Men er biotisk ikke noget med levende ting at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2014 af flygtighed (Slettet)

ville du da ellers placere dem under abiotiske? dårligt argument, men de hører inde under biotiske. det er i hvert fald ikke omgivelserne der bestemmer bladstørrelsen. altså selvom det omhandler planter, så kan det godt være biotiske faktorer, selvom planter ikke er levende.

ellers er jeg kommet i tanke om nogle flere:

sygdomme og parasitter

planteædere som spiser af blade

konkurrence hører også normalt under biotiske faktorer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juni 2014 af 123434 (Slettet)

generelt

Abiotiske faktorer

Ikke levende faktorer, som kan påvirke en organisme

vand, vind, temperatur, kuldioxid, næringssalte, ilt, strømhastighed i et vandløb  osv.

Biotiske faktorer 

betegnelse for levende organismer

dyr, svampe, bakterier, parasitter


Skriv et svar til: Abiotiske & Biotiske faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.