Matematik

Størrelsen af et "bælte" på himmelkuglen

04. august 2014 af Vandringsmanden (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har brug for at beregne størrelsen af et mindre bælte på himmelkuglen.

Bæltet begynder stik syd (azimuth=180°) ved horisonten (0°) og strækker sig x° op (altitude) ligendes stik syd.

Hvor stor en del af himmelkuglens samlede areal udgør dette bælte?

Ønsker hjælp til en generel løsning for x° eller hvis dette ikke lader sig gøre for f.eks. x=5°

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2014 af peter lind

Du kan se hvordan man beregner "arealer" på en himmelkugle på http://en.wikipedia.org/wiki/Spherical_coordinate_system


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

For at beregne bæltets areal, skal man også kende bæltets bredde. Ved sammenligning af arealer på himmelkuglen i kvadratgrader kan man benytte, at hele himmelkuglens areal er

        Asph = 4π = 4π·(180º/π)2 ≈ 41252,96 (º)2


Skriv et svar til: Størrelsen af et "bælte" på himmelkuglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.