Matematik

Differentier?

11. august 2014 af Yofo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Jeg har brug for hjælp med at differentierer denne funktion:

f(x)=kvadratrod(x^2 +3)

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion. Her er

        f(x) = √(x2+3) = g(h(x)) ,

hvor

        g(x) = √x ,

        h(x) = x2+3 .

Man har så

        f '(x) = g '(h(x)) · h '(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2014 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
11. august 2014 af Yofo (Slettet)

Tak for den gode hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2014 af 123434 (Slettet)

√x*(x2+3)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er helt forkert. Med betegnelserne fra #2 har man

        f'(x)=\frac{1}{2\sqrt{x^{2}+3}}\cdot (x^{2}+3)'=\frac{x}{\sqrt{x^{2}+3}}


Skriv et svar til: Differentier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.