Matematik

En lille gåde?

13. august 2014 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg ville høre hvordan i ville løse denne her:

3_3_3=10 på alle _ skal indsættes et tegn. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Med en lille tilsnigelse kunne man skrive

        3\cdot 3,\overline{3}=10


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2014 af SuneChr

3^{2}+\frac{3}{3}=10


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så er der de mere vidtløftige forsøg som disse

      3 · 3 - 3 = 10     (skrevet i talsystem med base 6)

      3 + 3 + 3 = 10   (skrevet i talsystem med base 9)

      3 · 3 + 3 = 10    (skrevet i talsystem med base 12)

      3 · 3 · 3 = 10     (skrevet i talsystem med base 27)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2014 af SuneChr

3 · 3 : 3  = 10       (skrevet i talsystem med base 3) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

#3

Nu er jeg nysgerrig. Hvad betyder "skrevet i talsystem med base.."


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Her må man indvende, at man i talsystemet med base 3 kun har cifrene 0, 1 og 2 til rådighed.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Et talsystem eller positionssystem med base b (hvor b er et helt tal større end 1) benytter cifre, der repræsenterer talværdierne 0, 1, 2, ..., b-1 , og ethvert naturligt tal kan skrives med disse cifre, hvor cifrenes position i tallet har betydning. Man har da

        \left [ a_{n}a_{n-1}\cdots a_{2}a_{1}a_{0} \right ]_{b}=\sum_{j=0}^{n}a_{j}b^{j}


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2014 af SuneChr

# 6
Hedebølgen måtte, midlertidig, ha' reduceret kendskabet til positionssystemets forhåndenværende cifre (# 4).
Tak for korrektionen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

#7

Tak


Skriv et svar til: En lille gåde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.