Matematik

Linjens ligning (linjerne skal være parallelle)

18. august 2014 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har behov for hjælp til nedenstående opgave.

Hvilken værdi skal tallet k have, hvis linjerne m og n med ligningerne

m: 3x-4y=2     og   n: kx+7y=12

Skal være parallelle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

To linier, der er parallelle, har samme hældningskoefficient.


Svar #2
18. august 2014 af Tila91 (Slettet)

Så det er bare 3 der er lig med k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, slet ikke. Beregn hældnignskoefficienten for hver af de to linier, og sæt de to udtryk lig med hinanden. Skriv hver ligning på formen

        y = ax + b .

Her er a liniens hældningskoefficient.


Svar #4
18. august 2014 af Tila91 (Slettet)

Ah okay. Det giver bedre mening.

Tak :)


Skriv et svar til: Linjens ligning (linjerne skal være parallelle)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.